(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
HOSPODSKÉ DUŠENÉ ZELÍ
Potřebné ingredience
1BALÍČEK KYSANÉHO ZELÍ,2VELKÉ CIBULE,SUL,CUKR,1DCL OLEJE,2LŽÍCE HL.MOUKY.
Postup přípravy
ZELÍ PŘEKRÁJÍME A DÁME DO KASTROLU(POKUD MÁME ZELÍ STERILOVANÉ KDE JE VODA SE ZELÍ TAK VODU NEPŘILÉVÁME NEBO JEN TOLIK ABY SE ZELÍ NEKOUPALO)
OSLADÍME,DRCENÝ KMÍN A VAŘÍME..BUD DO MĚKKA NEBO KA ZKUS ABY LEHCE CHROUPLO.KDO JAK MÁ RÁD,)
CIBULI NAKRÁJÍME NA JEMNO A OPEČEME NA OLEJI DO ZLATOVA,PAK ZAPRÁŠÍME MOUKOU A SPOJÍME.
ZELÍ PŘIVEDEME K VARU A ROZMÍCHÁME V NĚM ZÁSMAŽKU TAK ABY SE ROZPUSTILA A NEBYLI
HRUDKY ,ODSTAVÍME HNED JAK SE ZASMAŽKA ROZPUSTÍ A PROVAŘÍ V ZELÍ A DOCHUTÍME DLE SVÉ CHUTI
TAKTO SE DA PŘIPRAVIT KAZDY DRUH ZELÍ,NEJCHUTNĚJŠÍ JE HLÁVKOVÉ,.KYSANÉ A KEDLUBNOVÉ.
DO HLÁVKOVÉHO A KEDLUBNOVÉHO ZELÍ PŘIDÁVÁME OCET A KMÍN!!
OSLADÍME,DRCENÝ KMÍN A VAŘÍME..BUD DO MĚKKA NEBO KA ZKUS ABY LEHCE CHROUPLO.KDO JAK MÁ RÁD,)
CIBULI NAKRÁJÍME NA JEMNO A OPEČEME NA OLEJI DO ZLATOVA,PAK ZAPRÁŠÍME MOUKOU A SPOJÍME.
ZELÍ PŘIVEDEME K VARU A ROZMÍCHÁME V NĚM ZÁSMAŽKU TAK ABY SE ROZPUSTILA A NEBYLI
HRUDKY ,ODSTAVÍME HNED JAK SE ZASMAŽKA ROZPUSTÍ A PROVAŘÍ V ZELÍ A DOCHUTÍME DLE SVÉ CHUTI
TAKTO SE DA PŘIPRAVIT KAZDY DRUH ZELÍ,NEJCHUTNĚJŠÍ JE HLÁVKOVÉ,.KYSANÉ A KEDLUBNOVÉ.
DO HLÁVKOVÉHO A KEDLUBNOVÉHO ZELÍ PŘIDÁVÁME OCET A KMÍN!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 3. 2013, 9:18
jj takto se dělá u nás na Zlínsku od nepaměti,je dobré
Eirene
(upraveno)
7. 6. 2013, 17:51
@lidare
Mimy
(upraveno)
8. 3. 2013, 7:58
fakt výborné
EXPERTKA
(upraveno)
2. 1. 2010, 22:51
MLASKAČKA
matasek24
(upraveno)
3. 7. 2008, 8:57
super zeli fakt jako s hospody
keltka
(upraveno)
27. 3. 2008, 18:07
tohle zelíčko máme nejraději
OLUŠ
(upraveno)
27. 3. 2008, 17:52
a je fakt z hospody
BlankaHec
(upraveno)
9. 2. 2008, 21:22
ZKOUŠELA JSEM UDĚLAT PODLE VÁS A NEMÁ TO CHYBU , UŽ NEBUDU DĚLAT JINAK